Date   

Re: PMC-Eight unit problem #EXOS2

sotirios.gg@...
 

On Mon, Nov 16, 2020 at 10:49 PM, Wes Mcdonald wrote:
Sam.  I believe you have a perfectly fine version of code.  the problem may lie elsewhere.  
 
Now the last I saw you were connected in serial as reported by the configuration manager.  Both the serial and wifi status lights were green at the bottom of the CM.  This is all good.
 
If you want to keep on fooling with it, we should start there.
Wes.

Wes, For a moment, yes both lights was green. But for a few moments. Time after time the ability of wifi to stay connected lowered. I think something happens to wifi signal beacause the strength of the signal is not full (most of the times) despite the proximity of the laptop. Sometimes is just one bar then 3 then disconnected then foul, one again and so on... As I wrote above, after any restart, the behaviour of the system worsens ...and my mental health also.. :)
Thank you again!
 


Re: PMC-Eight unit problem #EXOS2

Wes Mcdonald
 

Sam.  I believe you have a perfectly fine version of code.  the problem may lie elsewhere.  

Now the last I saw you were connected in serial as reported by the configuration manager.  Both the serial and wifi status lights were green at the bottom of the CM.  This is all good.

If you want to keep on fooling with it, we should start there.
Wes.


On Mon, Nov 16, 2020 at 3:44 PM <sotirios.gg@...> wrote:
On Mon, Nov 16, 2020 at 10:38 PM, Tyler Bowman - Explore Scientific Customer Service wrote:
well Sam if you want i can either remote into your system if you would like or i can ask that i set up a RMA and have you send it in and ill run it through the paces and what not but you let me know what you would like to do sir and well get this resolved. 
I don't know Tyler. What you think is the solution? Can you fix this remotely?


--
Wes, Southport NC
EXos2-GT PMC-8, iExos 100
ES ED 127, 10" LX200GPS+wedge, Astro-Tech 8" Newt, ETX-90, 60mm no-name guide scope ~ 260mm FL
Polemaster, Orion ST-80 and SAG, ZWO 290MM, D5300 astro modified
Nina, Bootcamped Mac Mini control computer, RDP to iMAC
110 amp hour lead acid deep discharge battery for field power
Electrical Engineer, Retired


Re: PMC-Eight unit problem #EXOS2

sotirios.gg@...
 

On Mon, Nov 16, 2020 at 10:38 PM, Tyler Bowman - Explore Scientific Customer Service wrote:
well Sam if you want i can either remote into your system if you would like or i can ask that i set up a RMA and have you send it in and ill run it through the paces and what not but you let me know what you would like to do sir and well get this resolved. 
I don't know Tyler. What you think is the solution? Can you fix this remotely?


Re: PMC-Eight unit problem #EXOS2

Tyler Bowman - Explore Scientific Customer Service
 

well Sam if you want i can either remote into your system if you would like or i can ask that i set up a RMA and have you send it in and ill run it through the paces and what not but you let me know what you would like to do sir and well get this resolved. 


Re: PMC-Eight unit problem #EXOS2

sotirios.gg@...
 

On Mon, Nov 16, 2020 at 09:33 PM, Tyler Bowman - Explore Scientific Customer Service wrote:
ahhhhh. do you have a FTDI chipset to usb that is whats recommended to control the mount by serial by computer and to down load the new firmwares.

https://www.amazon.com/gp/product/B07589V742
Tyler, I do not want to diminished the effort and the work of no one, but as a customer who already paid what it was ask him to pay for a product that supposed to work, out of the box, I am furious with ES! First, it was the crack in the cast! I said..ok forget about it. Now this..! It is not my fault! I know that! I feel like a lab rat how tries to find the bugs of a poorly designed project. And I pay for it!
Sorry, norhing personal, nor prejudice towoards ES, but this is how I feel now!
 
Sam
 


Re: PMC-Eight unit problem #EXOS2

Wes Mcdonald
 

Guys

You have to calm down. Yes this is frustrating for you. There may be something wrong with your individual units.  But that would be the rare exception.  This will all get sorted out one way if the other 


Luiz, your import taxes are your problem alone. Own it.

Now luiz are you connecting through the hub only?  Every ascom application must go to the hub. Only the hub connects to the ascom driver. 

Sam
 I have to review where you and Tyler are.

Wes

On Mon, Nov 16, 2020 at 2:40 PM <sotirios.gg@...> wrote:
On Mon, Nov 16, 2020 at 08:34 PM, Luiz Sanches wrote:
sotirios.gg,
I am Frustraded like you.... for me is a iExus 100 and I have  problems like you! For me Explore Stars work, but no one program using Ascom works, both wifi TCP or serial (Cartes du Ciel, C2A, APT, Stelarium, etc). Conect, work for secunds and after the green light goes off.

I dont know about You all, but for me is extremely expensive to pay and believe in the company!
I paid 399 for the mount, plus 157 of shipping fee, plus 642 (!!!) of import fee = 1200 dollars! And dont work well....

I am trying to use on kstars, in linux, but using INDI drivers doesnt suport south hemisphere and it send the mount for a oposite direction. I am trying to fix this problem...
Hi Luiz,
Well....Iam not happy that I am not alone.... I am ready to grab the hammer and fix this once and for all.. Wifi can't stay connrcted for more than a few secs. I think i will start to cry over my wasted money...before i grab the hammer..


--
Wes, Southport NC
EXos2-GT PMC-8, iExos 100
ES ED 127, 10" LX200GPS+wedge, Astro-Tech 8" Newt, ETX-90, 60mm no-name guide scope ~ 260mm FL
Polemaster, Orion ST-80 and SAG, ZWO 290MM, D5300 astro modified
Nina, Bootcamped Mac Mini control computer, RDP to iMAC
110 amp hour lead acid deep discharge battery for field power
Electrical Engineer, Retired


Re: PMC-Eight unit problem #EXOS2

sotirios.gg@...
 

On Mon, Nov 16, 2020 at 08:34 PM, Luiz Sanches wrote:
sotirios.gg,
I am Frustraded like you.... for me is a iExus 100 and I have  problems like you! For me Explore Stars work, but no one program using Ascom works, both wifi TCP or serial (Cartes du Ciel, C2A, APT, Stelarium, etc). Conect, work for secunds and after the green light goes off.

I dont know about You all, but for me is extremely expensive to pay and believe in the company!
I paid 399 for the mount, plus 157 of shipping fee, plus 642 (!!!) of import fee = 1200 dollars! And dont work well....

I am trying to use on kstars, in linux, but using INDI drivers doesnt suport south hemisphere and it send the mount for a oposite direction. I am trying to fix this problem...
Hi Luiz,
Well....Iam not happy that I am not alone.... I am ready to grab the hammer and fix this once and for all.. Wifi can't stay connrcted for more than a few secs. I think i will start to cry over my wasted money...before i grab the hammer..


Re: PMC-Eight unit problem #EXOS2

Tyler Bowman - Explore Scientific Customer Service
 

ahhhhh. do you have a FTDI chipset to usb that is whats recommended to control the mount by serial by computer and to down load the new firmwares.

https://www.amazon.com/gp/product/B07589V742


Re: PMC-Eight unit problem #EXOS2

sotirios.gg@...
 

On Mon, Nov 16, 2020 at 09:10 PM, Tyler Bowman - Explore Scientific Customer Service wrote:
Click the one that is the latest Alpha Version EXOS 2GT pmc-eight, then hit flash selected and it will be downloaded to the PMC-Eight
No propeller chip found in any serial port


Re: PMC-Eight unit problem #EXOS2

Tyler Bowman - Explore Scientific Customer Service
 

Click the one that is the latest Alpha Version EXOS 2GT pmc-eight, then hit flash selected and it will be downloaded to the PMC-Eight.


Re: PMC-Eight unit problem #EXOS2

sotirios.gg@...
 

On Mon, Nov 16, 2020 at 08:24 PM, Tyler Bowman - Explore Scientific Customer Service wrote:
if you hit download tab it will bring the Versions of the firmware down load the latest and make sure it has "A" in it 
ok. Download the 9t_17a exos2
File is in place and unzipped. Should i upload it in the advanced tab?


Re: PMC-Eight unit problem #EXOS2

Luiz Sanches
 

Wes, 
I did see that you use bootcamp with NINA. This is other program that I tested and this is the only one that I couldn't connect. It said "Unable to connect to telescope. Exception has been throw by the target of an invocation."

I selected "ES_PCM8 Telescope" on telescope page and clicked in the Connect button. (the driver works in other programs, only for secunds, as I said).
Thank you


Re: PMC-Eight unit problem #EXOS2

Luiz Sanches
 

sotirios.gg,
I am Frustraded like you.... for me is a iExus 100 and I have  problems like you! For me Explore Stars work, but no one program using Ascom works, both wifi TCP or serial (Cartes du Ciel, C2A, APT, Stelarium, etc). Conect, work for secunds and after the green light goes off.

I dont know about You all, but for me is extremely expensive to pay and believe in the company!
I paid 399 for the mount, plus 157 of shipping fee, plus 642 (!!!) of import fee = 1200 dollars! And dont work well....

I am trying to use on kstars, in linux, but using INDI drivers doesnt suport south hemisphere and it send the mount for a oposite direction. I am trying to fix this problem...


Re: PMC-Eight unit problem #EXOS2

Wes Mcdonald
 

Looks good 

Should work.  Seems to be ok based on your pic of the configuration manager which shows all is connected

Wes

--
Wes, Southport NC
EXos2-GT PMC-8, iExos 100
ES ED 127, 10" LX200GPS+wedge, Astro-Tech 8" Newt, ETX-90, 60mm no-name guide scope ~ 260mm FL
Polemaster, Orion ST-80 and SAG, ZWO 290MM, D5300 astro modified
Nina, Bootcamped Mac Mini control computer, RDP to iMAC
110 amp hour lead acid deep discharge battery for field power
Electrical Engineer, Retired


Re: PMC-Eight unit problem #EXOS2

sotirios.gg@...
 

On Mon, Nov 16, 2020 at 07:55 PM, Wes Mcdonald wrote:
Ok Sam.  Win 10 of that version probably needs static address.  Go to your network setting and change the setting to static.  While there send me a screen shot so I can make sure you have it right


Re: PMC-Eight unit problem #EXOS2

Wes Mcdonald
 

Now go to advanced tab.  Set the radio button to serial. Then press the ESGv! Button at top right.  Version returns in log window

You are in serial mode.  For explorestars you will need to set it back to tcp on the connections tab.  

You are making progress

Wes

--
Wes, Southport NC
EXos2-GT PMC-8, iExos 100
ES ED 127, 10" LX200GPS+wedge, Astro-Tech 8" Newt, ETX-90, 60mm no-name guide scope ~ 260mm FL
Polemaster, Orion ST-80 and SAG, ZWO 290MM, D5300 astro modified
Nina, Bootcamped Mac Mini control computer, RDP to iMAC
110 amp hour lead acid deep discharge battery for field power
Electrical Engineer, Retired


Re: PMC-Eight unit problem #EXOS2

Tyler Bowman - Explore Scientific Customer Service
 

if you hit download tab it will bring the Versions of the firmware down load the latest and make sure it has "A" in it 


Re: PMC-Eight unit problem #EXOS2

sotirios.gg@...
 

On Mon, Nov 16, 2020 at 07:58 PM, Tyler Bowman - Explore Scientific Customer Service wrote:
you can check that in the PMC-Eight Configuration Manager under firmware tab.


Re: PMC-Eight unit problem #EXOS2

Tyler Bowman - Explore Scientific Customer Service
 

you can check that in the PMC-Eight Configuration Manager under firmware tab.


Re: PMC-Eight unit problem #EXOS2

sotirios.gg@...
 

On Mon, Nov 16, 2020 at 07:50 PM, Tyler Bowman - Explore Scientific Customer Service wrote:
what firmware are you currently running right now. 
I don't know that. How can I check about it?

1061 - 1080 of 9750